Klantenservice

Kwarkflip met abrikozen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kwarkflip met abrikozen
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 150 gram chocoladebiscuits (verkruimeld)
  • 450 gram franse magere kwark
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
17g
Koolhydraten
60g
Kilocalorieën
405

Benodigheden

  • 4 coupes of 4 hoge glazen

Bereiden

  • Wel de abrikozen in de sinaasappellikeur en het water (gebruik eventueel de magnetron: 350 Watt, 2 minuten, afgedekt). Laat de abrikozen afkoelen en halveer ze.
  • Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 coupes of glazen.
  • Leg de helft van de abrikozen erop. Verdeel daarover de helft van de losgeklopte kwark.
  • Herhaal deze laagjes en koel de desserts. Bestrooi ze voor het serveren met kaneelpoeder.

Variatie

In plaats van chocoladebiscuits zijn bitterkoekjes of bastognekoeken ook heel lekker. Vervang Franse magere kwark door Milde kwark of Vruchtenkwark perzik.