Klantenservice

Kwarkmuffins met warme ananassaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Kwarkmuffins met warme ananassaus
  • Amerikaans
  • gebak
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 100 milliliter vruchtenkwark banaan of 100 milliliter vruchtenkwark perzik
  • 75 gram suiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 1 potje ananasjam
  • 1 eetlepel marasquin of 1 eetlepel passievruchtenlikeur

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
49g
Kilocalorieën
315

Benodigheden

  • papieren cupcakevormpje of muffinbakblik

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los. Voeg de zonnebloemolie, de kwark en de suiker toe en klop dit mengsel glad.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en de rozijnen toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.
  • Schep 2-3 eetlepels beslag in de cakevormpjes of in de muffinplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin.
  • Laat ze 5 minuten in de vormpjes of plaat op het rooster afkoelen.
  • Verwarm intussen de ananasjam zonder te koken. Meng de marasquin erdoor en presenteer deze saus bij de muffins.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

Vervang Vruchtenkwark door Vanillekwark of Milde kwark, en marasquin door appelsap.