Klantenservice

Lamsfiletrolletjes gevuld met citroenfeta

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Lamsfiletrolletjes gevuld met citroenfeta
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram lamsfiletlapjes
  • 100 gram feta
  • 0.5 citroen (uitgeperst, schil geraspt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel verse tijm (alleen de blaadjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
375

Benodigheden

  • 4 cocktailprikkers
  • keukengaren

Bereiden

  • Bestrooi het vlees rondom met zout en peper en laat staan tot verder gebruik.
  • Maak de feta fijn met een vork en breng op smaak met de citroenrasp, een eetlepel sap en wat grof gemalen peper.
  • Verdeel de feta over de lamsfiletlapjes en rol ze losjes op of klap ze dubbel. Zet ze vast met een prikker of een stukje touw.
  • Verwarm de olie met de boter. Rol de rolletjes door de tijmblaadjes en braad ze op middelhoge stand in circa 7 minuten rondom bruin.

Variatie

Vervang de lamsfiletlapjes door ongepaneerde varkensschnitzels.

Wijnadvies

Wijnadvies

Rode wijn waarin Cabernet Sauvignon een belangrijke rol speelt. Uit Frankrijk komen Château David en Château Brulot in aanmerking. Uit Zuid-Afrika zit Danie de Wet graag aan tafel. En Chili stuurt Qué Mas en de wat chiquere Indomita Reserva als afgevaardigde.