Klantenservice

Lenteratatouille met rozemarijnaardappels

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Lenteratatouille met rozemarijnaardappels
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 1 aubergine (in grove stukken)
  • 1 courgette (in vieren, in de lengte gehalveerd)
  • 1 ui (in parten)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 4 tomaten (in vieren)
  • 4 grote aardappels (geschild, in partjes)
  • 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldje of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 6 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
33g
Kilocalorieën
320

Benodigheden

  • 2 ovenschalen of 2 braadsledes

Bereiden

  • Verwarm de ovengrill. Halveer de paprika's. Verwijder de zaadjes en leg de helften met de schil aan de bovenkant op een bakplaat.
  • Zet deze onder de hete ovengrill tot het vel donkere plekken vertoont.
  • Doe de paprika's daarna in een plastic zak, laat afkoelen en verwijder daarna de schillen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de groenten over één ovenschaal en leg de plakjes aardappel in de andere schaal. Verdeel er zout en peper over.
  • Bestrooi de groenten met de Italiaanse kruiden en de aardappelen met de rozemarijn.
  • Sprenkel 4 eetlepels olijfolie over de groenten en 2 eetlepels over de aardappelen.
  • Zet de gerechten in het midden van de oven en bak 35-40 minuten tot alles gaar is.

Overige tijden

  • 40 minuten oventijd

Variatie

Vervang aubergine of courgette door stukken prei van 5 cm.

Tips

deze geroosterde groenten smaken lekker bij gegrild vlees of vis.