Klantenservice

Libanese rijstsalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Libanese rijstsalade
  • Aziatisch
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram wilde rijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 lente-/bosuitjes (in ringen)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 2 eetlepels verse munt (gehakt)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 komkommer (gewassen)
  • 4 tomaten
  • verse koriander (om te garneren)
  • verse munt (om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
79g
Kilocalorieën
470

Bereiden

  • Kook de wilde rijst met 1 theelepel zout en 2 eetlepels olijfolie. Giet af en laat afkoelen op een platte schaal of blad.
  • Meng bosui, koriander, munt, citroensap met de rest van de olijfolie.
  • Snijd de komkommer met schil in de lengte in vieren en snijd er plakjes van.
  • Kruis de tomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes of kleine partjes.
  • Schep de komkommer en rijst door het kruidenmengsel. Serveer het gerecht met de tomaten, blaadjes koriander en munt erop.
  • Lekker met naanbrood of pitabrood en knoflookolie.

Variatie

In plaats van wilde rijst is zilvervliesrijst of gele rijst ook lekker.