Klantenservice

Limoen-aardbei-kwarkgratin

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Limoen-aardbei-kwarkgratin
  • Hollands
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien (schoongemaakt)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 500 gram kwark limoen aardbei
  • 4 eiwitten
  • 4 eetlepels poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Eiwitten
14g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
200

Benodigheden

  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Besprenkel de aardbeien met balsamicoazijn. Roer de vanillesuiker door de kwark.
  • Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout en strooi de poedersuiker er tijdens het kloppen door.
  • Spatel de eiwitten luchtig door de kwark. Verdeel de aardbeien over de ovenschaaltjes. Schep het kwarkmengsel erop en zet de schaaltjes 8-10 minuten in het midden van de oven. Serveer de gratin naar smaak warm of koud.

Overige tijden

  • 10 minuten oventijd

Variatie

Vervang de aardbeien door gemengde bosvruchten. Gebruik honing in plaats van balsamicoazijn.