Klantenservice

Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Maaltijdsoep met pompoen, selderij en savooiekool
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (grof gesnipperd)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 500 gram pompoenen (geschild, in blokjes van ca. 3 cm)
  • 1 knolselderij (geschild, in blokjes van ca. 3 cm)
  • 300 gram savooiekolen (in repen)
  • 1 liter groentebouillon van tablet of 1 liter kruidenbouillon van tablet
  • 4 sneeën roggebroden
  • 2 eetlepels stroop
  • 4 plakken katenspek of 4 plakken ontbijtspek

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
310

Bereiden

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui met de kerriepoeder.
  • Voeg de pompoen, de knolselderij, de savooiekool en de bouillon toe en kook met deksel zachtjes 20 minuten.
  • Serveer de soep met roggebrood met stroop en spek.

Variatie

Varieer met de groenten en combineer pompoen met plakjes aardappel, spruitjes en rode ui.