Klantenservice

Makkelijke chocoladetaart

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Makkelijke chocoladetaart
  • Amerikaans
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 250 milliliter melk of 250 milliliter yoghurt
  • 100 gram cacaopoeder
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 3 theelepels vanille-essence
  • 0.5 theelepel zout
  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 milliliter koffie (heet)
  • Voor de ganacheglazuur:
  • 250 gram chocolade
  • 250 milliliter room

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
60g
Kilocalorieën
565

Benodigheden

  • taartvorm (30 cm ø)
  • bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten, samen met 0.5 theelepel zout in de kom van een foodprocessor en meng ze (of doe ze in een mengkom en meng ze met een mixer). Schenk het mengsel in de beklede vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de taart 1 uur of tot een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat de taart in de vorm afkoelen. Bewaar hem eventueel luchtdicht verpakt of vries hem in voor later gebruik.
  • Smelt voor de ganache de chocolade met de room op laag vuur of in de magnetron in 1-2 minuten en roer elke 30 seconden tot de chocolade helemaal is gesmolten en het mengsel romig is.
  • Druppel de ganache over de achterkant van een lepel op de taart of laat de ganache afkoelen tot hij stevig genoeg is om met een pannenkoekmes over de taart te worden uitgestreken. Versier de taart eventueel met verse frambozen of bestuif hem met poedersuiker.

Overige tijden

  • 60 minuten oventijd

Variatie

Snijd de taart horizontaal in drie lagen en bestrijk die elk met frambozenjam. Leg de plakken weer op elkaar en bestrijk de taart met de chocoladeganache.

Tips

De taart kan goed afgesloten circa één week in de koelkast worden bewaard of kan - zonder glazuur - worden ingevroren.