Klantenservice

Makreelsalade met appel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Makreelsalade met appel
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui (in ringen)
  • 2 citroenen (sap)
  • 500 gram krieltjes met schil
  • 2 appels (geschild, in blokjes)
  • 2 gerookte makrelen (in stukjes, schoongemaakt)
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 300 gram spinazie (panklaar)
  • 4 eieren (in partjes, hardgekookt)
  • Voor de dressing:
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels slasaus of 3 eetlepels yoghurt

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
26g
Kilocalorieën
595

Bereiden

  • Besprenkel de ui met de helft van het citroensap en zet apart.
  • Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar en giet ze af. Halveer ze.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing met de rest van het citroensap, zout en peper. Schep de krieltjes met de appel, makreel en dressing door elkaar.
  • Rooster het spek in een droge hete koekenpan krokant.
  • Verdeel de spinazie over borden en schep de makreelsalade erop. Leg de, eventueel grof verkruimelde, spekjes en uienringen erop. Garneer met partjes ei.
  • Lekker met bruin stokbrood.

Variatie

Vervang makreel door gerookte forel.