Klantenservice

Marokkaanse salsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Marokkaanse salsa
  • Marokkaans
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie of 3 eetlepels arachideolie
  • 2 sjalotjes (in smalle ringen)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten) of 1 theelepel komijnzaad
  • ca. 300 gram kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 2 eetlepels verse munt (gehakt)
  • 1 citroen (sap)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
175

Bereiden

  • Verhit de olie en fruit hierin 2-3 minuten zachtjes de sjalot, knoflook en komijn tot de sjalot en knoflook zacht zijn maar niet gekleurd.
  • Meng de kikkererwten, koriander, munt en het citroensap erdoor.
  • Breng de salsa op smaak met zout en peper en serveer bij kip of een salade.

Variatie

Spatel 4 eetlepels Griekse yoghurt door de salsa en serveer eens op een pitabroodje.