Klantenservice

Merengue met vanillekwark en vers fruit

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Merengue met vanillekwark en vers fruit
  • Europees
  • gebak
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 200 gram vanillekwark
  • ca. 200 gram gemengd rood fruit (vers)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
3g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
90g
Kilocalorieën
415

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker en schep op het laatst de maïzena erdoor.
  • Schep het eiwit op het bakpapier in de vorm van een ronde taart. Het hoeft niet netjes te zijn.
  • Zet de oven op 140°C en bak de merengue in 1 uur en 15 minuten van buiten bros, maar van binnen nog zacht.
  • Zet de oven uit en laat de merengue in een uur afkoelen in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en schuif de merengue van het bakpapier op een platte schaal.
  • Schep vlak voor het serveren de kwark in het midden van de merengue en garneer met het fruit. Snijd in stukken en serveer direct.

Overige tijden

  • 75 minuten oventijd
  • 60 minuten afkoelen

Variatie

Garneer de taart naar gelang het seizoen ook eens met parten perzik of nectarine.