Klantenservice

Met zuurkool gevulde kip met bierjus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Met zuurkool gevulde kip met bierjus
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 300 gram wijnzuurkool
  • 8 plakjes schwarzwalder schinken of 8 plakjes rauwe hammen
  • 8 blaadjes verse salie
  • 2 eetlepels boter
  • 200 milliliter bier
  • 1 theelepel grove mosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
35g
Koolhydraten
4g
Kilocalorieën
270

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • 4 cocktailprikkers of keukengaren

Bereiden

  • Snijd de kipfilets in en leg ze plat op het werkblad. Sla ze wat platter onder een stukje vershoudfolie en bestrooi met peper.
  • Druk de zuurkool goed uit in een zeef en verdeel over de kipfilets. Rol de filets op of klap ze dubbel.
  • Leg steeds 2 plakjes ham tegen elkaar op het werkblad en leg hierop 2 blaadjes salie en 1 gevulde kipfilet. Rol dit samen op en steek of bind eventueel vast.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de kiprolletjes op een lage stand rondom bruin.
  • Neem de rolletjes uit het braadvet en blus dit af met het bier. Roer de aanbaksels los en laat het schuim oplossen.
  • Roer de mosterd erdoorheen en leg de kip terug in de jus. Laat de rolletjes nog circa 10 minuten garen op een lage stand met het deksel half op de pan.

Variatie

Vervang de salie eventueel door basilicum.