Klantenservice

Mie met paddenstoelen en Chinese kool

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Mie met paddenstoelen en Chinese kool
  • Aziatisch
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram eiermie
  • 4 eetlepels arachideolie of 4 eetlepels wokolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • kastanjechampignon
  • oesterzwam
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 rode pepers (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
  • 500 gram Chinese kool (in repen)
  • 2 eetlepels ketjap manis of 2 eetlepels sojasaus
  • 100 gram pinda’s
  • 1 lente-/bosui (in ringetjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
18g
Koolhydraten
57g
Kilocalorieën
540

Bereiden

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de ui, paddenstoelen, knoflook en rode peper. Schep dit mengsel uit de pan.
  • Voeg de rest van de olie toe en roerbak hierin de kool met de ketjap 3-4 minuten.
  • Rooster de pinda’s in een droge hete koekenpan.
  • Voeg het paddenstoelenmengsel en de mie toe aan de kool, schep om en verwarm kort.
  • Bestrooi de wokschotel met de pinda’s en de bosui.

Variatie

Vervang de Chinese kool door prei. Bestrooi met cashewnoten in plaats van pinda’s.