Klantenservice

Mihoensoep met oesterzwammen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Mihoensoep met oesterzwammen
  • Chinees
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon (pot)
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram mihoen
  • 2 lente-/bosuitjes (in dunne ringetjes)
  • 1 limoen (in plakken)
  • 1 eetlepel verse koriander (grof gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
2g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
22g
Kilocalorieën
120

Bereiden

  • Verwarm de kippenbouillon. Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en scheur ze in repen.
  • Voeg ze met de mihoen en bosui bij de soep en kook zachtjes 3 minuten.
  • Serveer de soep met een plakje limoen en bestrooi met koriander.

Variatie

Meng eens 2 eetlepels sojasaus of oestersaus door de soep.Voeg 100 gram Hollandse garnalen toe.

Wijnadvies

Wijnadvies

De oesterzwam staat helemaal open voor Montalto Pinot Grigio en Villa Mondi Soave. Ook Danie de Wet Pinotage rosé is een pareltje erbij.