Klantenservice

Mince pies

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Mince pies
  • Engels
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 150 gram boter (koud, in blokjes)
  • 275 gram bloem of 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • bloem (om te bestuiven)
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 30 milliliter melk of 30 milliliter koffieroom
  • poedersuiker
  • Voor de mincemeat:
  • 500 gram appels (geschild, in kleine stukjes)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram rozijnen
  • 250 gram sukadeblokjes
  • 15 gram oranjesnippers of 50 gram gedroogde abrikozen (gehakt)
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0.25 theelepel kruidnagelpoeder
  • 0.25 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • scheutje rum (naar smaak) of scheutje brandewijn (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
28g
Kilocalorieën
205

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • koekjessteker (10 cm ø)
  • muffinbakblik (ingevet)
  • stervormige steker

Bereiden

  • Wrijf de boter bloem en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten voor de mincemeat door elkaar.
  • Rol de deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek rondjes uit 2/3 van het deeg en bekleed de holtes van de bakvorm ermee.
  • Vul de deegbakjes met de mincemeat. Snijd of steek de rest van het deeg in sterren of rondjes. Steek er eventueel nog een sterretje of rondje uit en leg ze op de mincemeat. Druk de randjes goed aan.
  • Meng de overgebleven eidooier met de melk en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
  • Bak de minced pies in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven een laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd
  • 30 minuten rusttijd