Klantenservice

Moleculaire vis

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Moleculaire vis
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 rode paprika (in kleine blokjes, zonder zaadjes)
  • 500 milliliter zonnebloemolie
  • 200 gram groene asperges
  • 200 gram haricots verts
  • 100 gram peultjes
  • 500 milliliter visbouillon van tablet
  • 4 pangasiusfilets (vers)
  • 100 milliliter blanke azijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 theelepel honing

Voedingswaarden p.p.

Vetten
5g
Eiwitten
22g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
170

Bereiden

  • Bak de paprika in 1 theelepel zonnebloemolie met een scheutje water in 5 minuten gaar. Laat het vocht iets verdampen.
  • Maak de groene groenten schoon. Gaar de groene groenten in de rest van de zonnebloemolie op een lage stand in ongeveer 15 minuten.
  • Breng de visbouillon aan de kook en haal de pan van de warmtebron. Voeg eventueel zout en peper toe en laat de bouillon 2 minuten afkoelen.
  • Voeg dan de visfilets toe en gaar de vis met deksel op de pan in ongeveer 12 minuten.
  • Pureer de rode paprika en zeef deze. Bak de puree 1 minuut om de suikers te laten karameliseren.
  • Voeg aan deze puree de azijn, mosterd en honing toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Dep de groenten met keukenpapier iets droog. Leg de groenten op de borden, leg daarop de visfilets en giet de paprikadressing er mooi langs.

Variatie

Vervang pangasius door tilapia. Neem in plaats van haricots verts miniroosjes broccoli.

Tips

Lekker met gestoomde krieltjes.