Klantenservice

Nectarinegalette

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Nectarinegalette
  • Europees
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakken diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 50 gram boter
  • 50 gram blanke amandelen (grof gehakt)
  • 1 theelepel vanille-essence of 1 vanillestokje (opengesneden)
  • 6 nectarines
  • 6 eetlepels suiker
  • 100 gram abrikozenjam

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
58g
Kilocalorieën
515

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegvelletjes naast elkaar op de bakplaat. Gebruik je een vanillestokje, haal dan het merg uit het stokje. Meng de boter met amandel en vanille tot een crème. Bestrijk het deeg ermee en laat 2 cm van de deegranden vrij.
  • Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees, eventueel met schil, in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg.
  • Strooi de suiker over de nectarines. Bak de galettes 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verwarm de jam zonder te koken. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk de galettes met warme jam.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Variatie

In plaats van nectarines zijn perziken of verse abrikozen ook lekker.