Klantenservice

Noedels met pikant vlees

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Noedels met pikant vlees
  • Chinees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 100 milliliter olijfolie
  • 300 gram hamlappen (in dunne reepjes)
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • 250 gram Chinese eiermie
  • 4 preien (in zeer dunne ringen)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
4g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
58g
Kilocalorieën
390

Bereiden

  • Meng de reepjes vlees met de ketjap, knoflook en specerijen en laat dit een half uur marineren.
  • Kook de mie 2 minuten korter dan de gebruiksaanwijzing vermeldt, spoel onder koud water af en laat vervolgens in een vergiet goed uitlekken.
  • Bak de reepjes vlees in een wok op middelhoog vuur in twee à drie porties bruin. Breng eventueel op smaak met zout.
  • Voeg de preiringen toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  • Schep als laatste de mie erdoor en laat nog enkele minuten mee warmen.

Overige tijden

  • 30 minuten marineertijd

Variatie

Je kan hiervoor ook kant-en-klaar gemarineerde varkensreepjes gebruiken.

Tips

Lekker met gebakken uitjes en kroepoek.