Klantenservice

Noedelsalade met mosselen en dilledressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Noedelsalade met mosselen en dilledressing
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kilogram mosselen
  • 1 liter visbouillon van tablet of 1 liter visbouillon (van fond)
  • 400 gram eiermie
  • 250 gram groene asperges
  • 150 gram diepvriesdoperwten
  • 200 gram diepvriestuinbonen
  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten (in blokjes)
  • 1 citroen (in partjes)
  • Voor de dressing:
  • 125 milliliter zure room
  • 150 milliliter yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
21g
Eiwitten
41g
Koolhydraten
93g
Kilocalorieën
760

Bereiden

  • Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten.
  • Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn.
  • Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon.
  • Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp.
  • Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af.
  • Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
  • Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen).
  • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
  • Schep de dressing met de doperwten, de tuinbonen, de asperges, de tomatenblokjes en de mosselen zonder schelp door de noedels.
  • Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.

Variatie

Vervang groene asperges door bleekselderij. Neem in plaats van eiermie mihoen of pasta.