Klantenservice

Oma's kerriemacaroni

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Oma's kerriemacaroni
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct of 2 eetlepels arachideolie
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 uien (grof gehakt)
  • 400 gram macaroni
  • 1 komkommer (in plakjes)
  • 2 eetlepels zaanse mosterd
  • 1 eetlepel blanke azijn of 1 eetlepel citroensap
  • 0.5 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gembersiroop of 1 eetlepel honing

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
38g
Koolhydraten
84g
Kilocalorieën
760

Bereiden

  • Verhit het bakproduct in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg de kerrie toe.
  • Schuif het gehaktmengsel naar één kant, voeg de uien toe en bak ze even mee tot ze glazig zijn. Kook intussen de macaroni met zout beetgaar.
  • Maak een komkommersalade met een dressing van mayonaise, azijn, balsamicoazijn, gembersiroop en versgemalen peper.
  • Schep de gekookte macaroni door het gehaktmengsel en serveer met de komkommersalade.

Variatie

Vervang half-om-half gehakt door rundergehakt of gebruik hamreepjes.