Klantenservice

Omelet Sibérienne

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Omelet Sibérienne
  • Noord-Amerikaans
  • desserts
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine cake
  • 50 milliliter amandellikeur of 50 milliliter sinaasappellikeur
  • 1 liter vanilleroomijs
  • 4 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
81g
Kilocalorieën
625

Benodigheden

  • bolvormige kom
  • rechthoekige ovenschaal

Bereiden

  • Snijd de cake in 12 plakken en besprenkel deze met de likeur. Bekleed de kom met de cakeplakken. Houd een paar plakken achter.
  • Neem het ijs uit de verpakking. Laat het wat zachter worden en vul de vorm af met het ijs. Bedek met de achtergehouden plakken cake. Snijd de cake eventueel bij. Zet de kom tot gebruik in de diepvries.
  • Verwarm de oven voor op 200°C, klop de eiwitten stijf met de suiker.
  • Neem het ijs uit de diepvries en bestrijk het met behulp van een pannenkoekmes met eiwit. Let erop dat de eiwitlaag aan alle kanten even dik is. Maak punten of golfjes in de eiwitlaag. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
  • Zet de 'omelet' circa 3-4 minuten in de oven tot het eiwitschuim lichtbruin is. Gebruik eventueel de grill. Snijd het in plakken en serveer direct.

Overige tijden

  • 5 minuten oventijd
  • 60 minuten vriestijd

Variatie

Bestrooi het dessert met geschaafde amandelen voordat het de oven in gaat of onder de grill wordt gezet. Zet vóór het serveren een halve eierschaal gevuld met cognac op de omelet en steek deze aan tafel aan.