Klantenservice

Omelet uit de oven met 2 soorten kaas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Omelet uit de oven met 2 soorten kaas
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 100 gram jongbelegen kaas (geraspt)
  • 100 gram blauwschimmelkaas (verbrokkeld)
  • 2 stengels bleekselderij (geschild, in plakjes)
  • 2 lente-/bosuitjes (gesnipperd)
  • 2 eetlepels olie of 2 eetlepels boter

Voedingswaarden p.p.

Vetten
32g
Eiwitten
24g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
390

Benodigheden

  • lage ovenschaal (24 cm ø)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Splits 4 eieren en klop de andere eieren samen met de 4 dooiers los met twee eetlepels water.
  • Klop de 4 eiwitten met een snuf zout stijf in een andere kom.
  • Schep de kazen en groenten door de geklopte eieren en schep hier voorzichtig de eiwitten doorheen.
  • Vet de ovenschaal goed in met olie of boter. Giet het mengsel erin en laat de omelet in circa 20 minuten in het midden van de oven gaar en bruin worden.
  • Lekker als hoofdgerecht met brood of patat en salade.

Variatie

Ook lekker met champignons en spekjes.