Klantenservice

‘One pot pasta’ met kip

Naar receptenoverzicht Afdrukken
‘One pot pasta’ met kip
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 gram kipfilets (in reepjes)
  • 3 geroosterde paprika's (in repen, pot)
  • 2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 250 milliliter kippenbouillon
  • 250 milliliter witte wijn
  • 400 gram penne of 400 gram fusilli
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)
  • 75 Parmezaanse kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
51g
Koolhydraten
82g
Kilocalorieën
860

Bereiden

  • Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en kip in 2-3 minuten lichtbruin.
  • Schep de paprika en rode pepers erdoor en bak nog circa 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes met sap, bouillon, wijn en pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten tot de pasta beetgaar is. Roer regelmatig door.
  • Voeg op een lage stand de crème fraîche, basilicum en kaas toe en warm 2-3 minuten mee.

Variatie

Neem verse rode paprika in plaats van geroosterde paprika’s uit een pot. Vervang de kip door reepjes varkenshaas.