Klantenservice

Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Paddenstoelenbeignets op eikenbladsla
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 bosje verse peterselie (fijngehakt)
  • 250 milliliter karnemelk
  • frituurolie (om in te frituren) of zonnebloemolie (om in te frituren)
  • 50 gram walnoten
  • 1 krop eikenbladsla (gescheurd)
  • 200 gram oesterzwammen (schoongeveegd)
  • 200 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel verse tijm of 0.5 theelepel gedroogde tijm

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
34g
Kilocalorieën
570

Benodigheden

  • keukenpapier

Bereiden

  • Splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Kluts de eidooiers en meng ze met het zelfrijzend bakmeel, de helft van de peterselie, zout en peper.
  • Giet al roerend de karnemelk erbij en klop tot een glad beslag. Gebruik eventueel een staafmixer zodat het beslag echt glad wordt.
  • Verhit de olie in een frituurpan of wok tot 180°C. Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en neem uit de pan. Verdeel de sla met de dressing over de borden.
  • Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Haal met een vork hele paddenstoelen door het beslag, laat uitlekken en bak ze in de hete olie in circa 3 minuten goudbruin en krokant. Leg ze even in een vergiet bekleed met keukenpapier om uit te laten lekken.
  • Verdeel de paddenstoelen met de noten over de sla en bestrooi met de overige peterselie.

Variatie

Neem rucola in plaats van eikenbladsla. Vervang de helft van de olijfolie in de dressing door notenolie.