Klantenservice

Pannenkoeken met spek

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pannenkoeken met spek
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel of 300 gram bloem
  • 200 milliliter sojamelk
  • 200 milliliter appelsap
  • 200 milliliter mineraalwater met koolzuur
  • ca. 2 eetlepels zonnebloemolie of ca. 2 eetlepels maisolie
  • 100 gram ontbijtspek (in plakjes) of 100 gram katenspek (in plakjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
13g
Koolhydraten
70g
Kilocalorieën
445

Bereiden

  • Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een kleine eetlepel olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek. Bak circa 1 minuut en giet wat van het beslag erover. Bak tot de bovenkant bijna droog is en keer de pannenkoek om. Bak de andere kant goudbruin.
  • Bak de andere pannenkoeken en houd ze warm. Besprenkel de pannenkoeken eventueel met honing.

Variatie

Voeg eens een geprakte banaan toe aan het beslag. Voeg 2 zakjes vanillesuiker toe aan het beslag en gebruik (diepvries)bosvruchten als vulling. Je kunt de pannenkoek ook bakken in (Wajang) margarine in plaats van olie.