Klantenservice

Panzanella

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Panzanella
  • Italiaans
  • lunch
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ciabattabroodje of 1 wit broodje (zonder korst)
  • 1 romatomaat (in dunne plakken)
  • 1 kleine rode ui (in dunne ringen)
  • 1 komkommer (in blokjes)
  • 1 stengel bleekselderij (in smalle boogjes)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel verse basilicum (gehakt)
  • ca. 8 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel zwarte olijf (gehalveerd, zonder pit)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook (geperst)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
22g
Kilocalorieën
275

Bereiden

  • Verdeel het brood in stukjes en besprenkel deze licht met koud water, niet te veel want dan wordt het brood slap.
  • Meng de tomaat, ui, komkommer, bleekselderij, kappertjes, gehakte basilicum en olijven door het brood.
  • Meng de ingredienten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dressing luchtig door de salade.
  • Zet de salade 15 minuten apart (niet in de koelkast) zodat de smaken goed intrekken. Verdeel voor het serveren de basilicumblaadjes erover.