Klantenservice

Parijse uiensoep

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Parijse uiensoep
  • Frans
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 gram uien (in ringen)
  • 200 milliliter witte wijn
  • 30 gram bloem
  • 600 milliliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 dikke sneeën stokbroden
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 100 gram brie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
315

Bereiden

  • Hak 2 teentjes knoflook fijn. Verhit de olijfolie en fruit hierin de uienringen en fijngehakte teentjes knoflook op een lage stand. Laat circa 10 minuten zachtjes smoren.
  • Blus af met de wijn en kook iets in. Bestrooi met de bloem en roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet de bouillon er al roerend in gedeelten bij en kook zachtjes circa 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en tijm.
  • Verwarm de ovengrill en rooster het stokbrood kort onder de grill. Halveer het overgebleven teentje knoflook en wrijf het brood ermee in. Bestrijk het brood met de mosterd en leg de plakjes brie erop.
  • Schep de soep in ovenvaste kommen. Leg het sneetje stokbrood erop en laat de kaas smelten onder de grill.

Variatie

Vervang gele uien door rode uien. Gebruik groentebouillon voor een vegetarische variant. In plaats van brie is geraspte gruyère ook lekker.