Klantenservice

Pasta met kaas en noten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pasta met kaas en noten
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram cherry-kerstomaatjes of 250 gram minitrostomaatjes
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 50 milliliter olijfolie
  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram oude kaas (geschaafd)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt) of 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
35g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
78g
Kilocalorieën
725

Benodigheden

  • bakplaat

Bereiden

  • Verwarm de ovengrill. Leg de tomaten naast elkaar op een bakplaat en bestrooi met zout, versgemalen peper en de knoflook. Besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaten circa 15 minuten niet te dicht onder de grill tot ze openbarsten.
  • Kook de spaghetti. Giet af en schep de tomaatjes, ricotta, walnoten en de rest van de olijfolie erdoor.
  • Serveer het gerecht met de geschaafde kaas en peterselie. Lekker met een groene salade.

Variatie

Gebruik kruidenroomkaas in plaats van ricotta