Klantenservice

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram diepvriestuinbonen of 250 gram tuinbonen (gedopt)
  • 400 gram penne of 400 gram fusilli
  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 6 ansjovisfilets (fijngehakt)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
81g
Kilocalorieën
675

Bereiden

  • Kook de tuinbonen, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger de velletjes van de tuinbonen (dubbeldoppen).
  • Kook de pasta beetgaar en giet deze af. Verwarm 3 eetlepels olijfolie. Fruit hierin de knoflook, de bosui, de ansjovis en het citroenrasp.
  • Schep de rest van de olie en de tomaten met de helft van de tijm erdoor en bak 3-4 minuten.
  • Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.

Variatie

Schep de pasta en de tuinbonen er luchtig door en verwarm even. Serveer de pasta bestrooid met de rest van de tijm.

Wijnadvies

Wijnadvies

Muscadet doet het erg goed met ansjovis. Voor wie dat te droog vindt, is Jean Sablenay Sauvignon Blanc of Nava Real Rueda een heerlijk alternatief. Beide smaken namelijk ook heerlijk bij de tuinboontjes.