Klantenservice

Pasta met tomaten-auberginesaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pasta met tomaten-auberginesaus
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 milliliter olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 stengels bleekselderij (in boogjes)
  • 1 winterwortel (geschrapt, in blokjes)
  • 400 gram tomaten (blik)
  • 400 gram penne
  • 2 aubergines (in dobbelstenen)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 100 gram harde geitenkaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
21g
Koolhydraten
85g
Kilocalorieën
625

Bereiden

  • Verhit de helft van de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de bleekselderij en de winterwortel erdoor en bak deze even mee.
  • Voeg de tomatenblokjes met sap en zout en peper toe en stoof de saus 15 minuten. Kook intussen de pasta.
  • Verhit de rest van de olijfolie en roerbak hierin de aubergine goudbruin en gaar. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
  • Meng de saus door de pasta. Strooi de aubergine, de peterselie en de kaas erover.

Variatie

Vervang geitenkaas door belegen boerenkaas.