Klantenservice

Pasta met tonijn en geroosterde radijs

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pasta met tonijn  en geroosterde radijs
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 bosjes radijsjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram schelpjespasta
  • 2 eetlepels verse munt (gehakt)
  • 2 blikjes tonijn op olie (à 160 g)
  • 2 takjes munt (om te garneren, alleen de blaadjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
25g
Koolhydraten
58g
Kilocalorieën
445

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de radijs. Verwijder de wortel en de blaadjes.
  • Kruis de radijsjes in of halveer ze en schep ze door de olijfolie waaraan (zee)zout is toegevoegd. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 7 minuten in de oven.
  • Kook de pasta met zout beetgaar. Giet de pasta af.
  • Voeg de radijsjes, peper, gehakte munt en de tonijn, eventueel met een klein scheutje van de tonijnolie, toe. Serveer gegarneerd met muntblaadjes.

Variatie

Vervang tonijn eens door sardines en gebruik in plaats van de munt het blad van de radijs.