Klantenservice

Pasta met tonijn, kerstomaten en rucola

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pasta met tonijn, kerstomaten en rucola
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gram penne of 250 gram fusilli
  • 75 gram rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 blik tonijn (uitgelekt, ca. 200 g)
  • 200 gram cherry-kerstomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
37g
Koolhydraten
98g
Kilocalorieën
625

Bereiden

  • Kook de pasta in ca. 8 minuten beetgaar en giet deze af. Snijd de rucola iets kleiner.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan of wok. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep versgemalen peper, zout, tonijn en cherry-/kerstomaatjes erdoor. Warm goed door.
  • Voeg de pasta toe en warm weer goed door. Meng de rucola erdoor en bestrooi het gerecht met kappertjes.

Variatie

Vervang tonijn door reepjes gerookte zalm. Neem in plakjes gesneden olijven in plaats van kappertjes.

Wijnadvies

Wijnadvies

Vormt een smakelijke combinatie met elke frisse, mediterrane witte of roséwijn.