Klantenservice

Pastaschelpjes met pesto en groene asperges

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pastaschelpjes met pesto en groene asperges
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pastaschelpjes
  • 400 gram groene asperges of 400 gram courgettes (in repen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 milliliter room
  • 3 eetlepels pesto
  • 20 gram Parmezaanse kaas (versgeraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
15g
Koolhydraten
60g
Kilocalorieën
475

Bereiden

  • Kook de pasta beetgaar, giet af en schep terug in de pan.
  • Bestrijk intussen de asperges met olie en gril ze in een hete grillpan kort en op een hoge stand rondom bruin.
  • Giet de room bij de pasta en breng op een hoge stand al roerend aan de kook.
  • Snijd de asperges in gelijke schuine stukken. Schakel de warmtebron uit en schep de pesto door de warme pasta (voeg naar smaak meer pesto toe).
  • Bestrooi met de Parmezaanse kaas en wat peper. Schep op voorverwarmde borden en verdeel de asperges erover.

Variatie

Maak de pasta ook eens met een spinazie-amandelpesto van lichtgeroosterde amandelen, grof gehakte knoflook, spinazie, citroenrasp, milde olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.