Klantenservice

Pasteitje met kip, krab en koriander

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pasteitje met kip, krab en koriander
  • Hollands
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 4 pasteibakjes
  • 2 eetlepels olijfolie of 2 eetlepels arachideolie
  • 200 gram kipfilets (in reepjes)
  • 2 eetlepels sojasaus of 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sherry
  • 200 gram krabsticks (in stukken)
  • 1 eetlepel verse koriander (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
20g
Koolhydraten
22g
Kilocalorieën
325

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • Zet de pasteibakjes 10 minuten in de oven.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip 5 minuten. Voeg de peultjes, de sojasaus en de sherry toe en bak nog 3 minuten.
  • Schep de krabsticks erdoor. Vul de pasteibakjes met dit mengsel en bestrooi met koriander.

Variatie

Vervang peultjes door groene asperges of neem een zakje roerbakgroenten.