Klantenservice

Pastel de galinha

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pastel de galinha
  • Braziliaans
  • hapje

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 4 drumsticks
  • 1 wortel (in stukken, geraspt)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika (fijngesneden, zonder zaadjes)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 10 plakjes diepvries hartigetaartdeeg (ontdooid)
  • 1 ei (losgeklopt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
18g
Kilocalorieën
180

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier
  • bakkwastje

Bereiden

  • Snijd 1 sjalot in stukken. Breng de drumsticks met de stukken sjalot, wortel, laurier en knoflook in de bouillon aan de kook en kook op een lage stand in circa 30 minuten gaar.
  • Giet alles door een zeef en pluk het kippenvlees van het bot.
  • Snipper de andere sjalot. Verhit de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
  • Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten op een lage stand.
  • Meng met de kip en breng goed op smaak met zout en peper. Laat deze vulling afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Steek zo groot mogelijke cirkels uit de deegplakjes en leg in het midden een bergje kipvulling. Bestrijk de randen van het deeg met een kwastje met water en druk de flapjes goed dicht.
  • Leg de pasteitjes op de bakplaat, bestrijk met ei en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • Serveer de pasteitjes warm of koud.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd