Klantenservice

Patat met sticky kipvleugels en pindadip

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Patat met sticky kipvleugels en pindadip
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • Eén persoon

Ingrediënten

  • 200 gram kippenvleugels
  • 2 eetlepels hotketchup
  • 1 theelepel honing of 1 theelepel schenkstroop
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 200 gram ovenfriet
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels warm water
  • 150 milliliter satésaus kant-en-klaar

Voedingswaarden p.p.

Vetten
58g
Eiwitten
44g
Koolhydraten
149g
Kilocalorieën
1315

Benodigheden

  • bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugels in een bakje. Meng de ketchup met de honing en de ketjap en schep dit door de kip.
  • Leg de ovenfriet verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de patat lichtbruin in 12-15 minuten. Schep de frietjes halverwege een keer om.
  • Verwarm de olie in een hapjespan met deksel en bak hierin de kip 3 minuten. Keer de vleugels regelmatig om.
  • Doe het warme water erbij en stoof de kip met deksel 10 minuten.
  • Verwarm intussen de pindasaus. Verdun de saus als deze te dik is met een scheutje water.
  • Serveer de patat met kip en dip.

Variatie

Maak in plaats van kipvleugels een tartaarburger. Druk de tartaar iets platter, strooi er paprikapoeder over en bak de burgers 2 minuten per kant. Strooi er daarna gefrituurde uitjes over. Lekker met ketchup gemengd met chilisaus.