Klantenservice

Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pavlova met bosvruchten en kerstchocolade
  • Europees
  • desserts
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • 250 milliliter slagroom
  • 400 gram aardbeien of 400 gram gemengde bosvruchten
  • 100 gram kerstchocolaatjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
84g
Kilocalorieën
650

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Meng de suiker met maïzena en meng dit in gedeelten al kloppend bij het eiwit. Meng de wijnazijn erdoor. Schep het glanzende schuimmengsel op het bakpapier en vorm een dichte cirkel van ruim 20 cm Ø.
  • Schakel de oven in op 120°C en bak de pavlova in het midden van de oven gedurende 1 uur of iets langer tot hij knapperig is. Laat de schuimbodem in de oven afkoelen.
  • Klop de slagroom dik lobbig. Schep de room op de pavlova, verdeel de aardbeien erover en garneer met de chocolaatjes.

Overige tijden

  • 60 minuten oventijd

Variatie

Vervang de aardbeien door verse cran­berry's. Kook deze 5 minuten in een scheutje witte wijn of port. Erg lekker!

Wijnadvies

Wijnadvies

Om het geheel feestelijk af te sluiten, schenkt u hier een glas fris-zoete mousserende wijn, een moscato d'Asti, een cava semi-secco of een champagne demi-sec.