Klantenservice

Peer op rookvlees met peren-notendressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Peer op rookvlees met peren-notendressing
  • Frans
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 handperen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram runderrookvlees (vleeswaren)
  • 40 gram rucola of 40 veldsla
  • 3 eetlepels notenolie of 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 50 gram walnoten (grof gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
17g
Kilocalorieën
275

Bereiden

  • Schil de peren en verdeel ze in vieren. Besprenkel ze met citroensap.
  • Pureer één peer. Verdeel het rookvlees over 4 borden en leg in het midden een pluk rucola.
  • Zet daarop de perenkwarten.
  • Meng de perenpuree met de olie, de balsamicoazijn, zout en peper.
  • Sprenkel deze dressing over de peer en rookvlees. Strooi de walnoten erover.

Variatie

Vervang voor vegetariërs rookvlees door belegen boerenkaas.