Klantenservice

Pepernotencake

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pepernotencake
  • Hollands
  • gebak
  • 10 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel bloem
  • 200 gram boter
  • 1 pak cakemix of 1 pak cakemeel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 4 eieren
  • 50 gram hazelnoten (grof gehakt)
  • 125 gram pepernoten
  • Voor het glazuur:
  • 150 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 125 gram poedersuiker
  • 50 gram boter (in blokjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
60g
Kilocalorieën
575

Benodigheden

  • cakevorm (26 cm)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem.
  • Klop de boter tot een crème. Voeg de cakemix, koekkruiden en eieren toe en klop alles tot een luchtig beslag. Schep de hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant iets glad.
  • Bak de cake in 50 minuten in het midden van de oven gaar. Keer de vorm op een rooster en laat de cake iets afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren.)
  • Smelt de chocolade en roer de poedersuiker er in gedeelten door. Klop er blokjes boter door en 3-4 eetlepels koud water. Bestrijk de cake royaal met dit glazuur en plak de pepernoten erop. Laat het glazuur 30 minuten in de koelkast of op een koele plek opstijven.

Overige tijden

  • 50 minuten oventijd
  • 30 minuten opstijven

Variatie

Bestrijk de cake in plaats van met chocoladeglazuur met warme abrikozenjam waaraan sinaasappellikeur is toegevoegd. Of met mokkaglazuur van 150 gram poedersuiker en 4-5 eetlepels sterke koffie.

Tips

Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp aan het beslag toe.