Klantenservice

Peren-plaattaart met gember en honing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Peren-plaattaart met gember en honing
  • Europees
  • gebak
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
  • 350 gram zachte geitenkaas
  • 7 peren (geschild, in dunne plakken)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 6 cm)
  • 8 eetlepels honing
  • 1 ei (geklutst)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
21g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
50g
Kilocalorieën
435

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeeglapjes 1 cm overlappend naast elkaar op de bakplaat. Druk de naden stevig op elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  • Verkruimel de geitenkaas boven het deeg maar laat de buitenranden vrij. Meng de perenplakjes met citroensap, gember, versgemalen zwarte peper en honing. Verdeel ze dakpansgewijs in één laag over de deegbodem.
  • Laat de deegranden vrij en rol deze een beetje op. Bestrijk ze met ei. Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

Neem in plaats van plakjes peer appel, witte druiven of gewelde zwarte pruimen.

Tips

Bestrooi de perenplakjes op de taart eens met geschaafde amandelen.