Klantenservice

Perencups met pistache en tijm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Perencups met pistache en tijm
  • Europees
  • desserts
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 6 sneeën rozijnenbroden
  • 50 gram boter
  • 4 peren (geschild, in blokjes)
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels pistachenoten
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
35g
Kilocalorieën
260

Benodigheden

  • deegroller
  • muffinbakblik

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets platter en besmeer het brood aan beide kanten met boter.
  • Druk de sneetjes brood in de holtes van de muffinvorm en zet de vorm circa 5 minuten in het midden van de oven.
  • Meng de peer, custard, suiker, pistachenoten en tijm door elkaar. Schep dit mengsel in de broodbakjes en bak nog 15-17 minuten in de oven.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd

Variatie

Vervang peer door appel of abrikoos.