Klantenservice

Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Perzikplaattaart met rozemarijn en vanilleroom
  • Europees
  • gebak
  • 15 personen

Ingrediënten

  • 325 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 2 pakken appeldtaartmix
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • bloem (om te bestuiven)
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 1 kilogram perzik (geschild, in plakjes)
  • 100 gram rozijnen
  • 1 pot abrikozenjam of 1 pot sinaasappel-mangomarmelade
  • 1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt)
  • 2 eetlepels rum
  • 75 gram suiker
  • Voor de vanilleroom:
  • 200 gram mascarpone
  • 100 milliliter vanillevla

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
9g
Koolhydraten
77g
Kilocalorieën
610

Benodigheden

  • deegroller
  • bakplaat (ingevet)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Roer de boter zacht. Voeg de appeltaartmix en eieren toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de bodem en rand van de bakplaat ermee. Bestrooi met de helft van het amandelschaafsel en verdeel de perziken erover.
  • Verwarm de rozijnen, jam, rozemarijn en rum zonder te koken. Verdeel het jammengsel over de perziken.
  • Bestrooi met de overige amandelen en de suiker en bak de taart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Meng de mascarpone met de vanillevla. Serveer de taart lauwwarm met de vanilleroom.

Overige tijden

  • 30 minuten oventijd

Variatie

Vervang perziken door nectarines. In plaats van mascarpone is kwark of roomyoghurt ook lekker.