Klantenservice

Peultjes met sinaasappel en munt

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Peultjes met sinaasappel en munt
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels (schoongeboend)
  • 500 gram peultjes (afgehaald)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 lente-/bosuitjes (in schuine stukjes van 1 cm)
  • scheutje sherry of scheutje witte wijn
  • 135 milliliter demi crème fraîche
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels verse munt (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
190

Bereiden

  • Rasp van 1 sinaasappel de schil. Schil de sinaasappels en snijd partjes uit de vliezen.
  • Kook de peultjes 3 minuten met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de bosui 1-2 minuten. Blus af met sherry of witte wijn.
  • Meng de crème fraîche met sinaasappelrasp, honing en de helft van de munt.
  • Schep de peultjes door de bosui en verwarm. Voeg de sinaasappelpartjes toe.
  • Serveer de peultjes bestrooid met de rest van de munt en de crème fraîche.
  • Lekker met geroosterde kip(filets).

Variatie

In plaats van peultjes zijn verse doperwten, tuinbonen of sperziebonen ook lekker.