Klantenservice

Peultjes uit de wok met sesamdressing

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Peultjes uit de wok met sesamdressing
  • Chinees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram peultjes (afgehaald)
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode puntpaprika (in smalle reepjes, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels sojasaus of 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
9g
Kilocalorieën
170

Bereiden

  • Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin de paprika en de knoflook 2-3 minuten.
  • Voeg de sesamolie en de peultjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
  • Schep de taugé en de sojasaus erdoor en verwarm 1-2 minuten.
  • Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan goudbruin. Bestrooi de peultjes met het sesamzaad. Lekker met kipfilet of biefstuk.

Variatie

Laat het sesamzaad eventueel weg. Vervang de peultjes door sugarsnaps. In plaats van taugé kun je ook alfalfa gebruiken. Verdeel dit zonder te verwarmen over het gerecht.