Klantenservice

Pikante groenekoolstamppot met gebakken vis

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pikante groenekoolstamppot met gebakken vis
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram kruimige aardappels (geschild, in kleine blokjes)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel sambal manis
  • 1 kleine groene kool (afgespoeld, in dunne reepjes)
  • 100 milliliter warme melk
  • 4 eetlepels boter of 4 eetlepels margarine
  • 400 gram witvisfilets (in vieren)
  • 2 eetlepels bloem
  • 0.5 citroen (in 4 partjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
23g
Eiwitten
29g
Koolhydraten
54g
Kilocalorieën
565

Bereiden

  • Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in circa 10 minuten gaar en giet ze af.
  • Verwarm ondertussen de olie in een wok en fruit de ui circa 5 minuten tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook en sambal toe en laat op lage stand nog een minuut mee fruiten.
  • Voeg de kool met aanhangend water toe en schep goed om. Laat in circa 10 minuten al omscheppend slinken en breng op smaak met zout en peper.
  • Stamp de aardappelen tot puree met de warme melk en 2 eetlepels boter. Schep de kool erdoor en houd de stamppot warm.
  • Dep de stukken vis goed droog met keukenpapier, bestrooi ze rondom met zout en peper en bestuif ze met bloem.
  • Verwarm de rest van de boter in de pan en bak de stukken vis aan beide kanten bruin en gaar. Bak de parten citroen kort mee. Serveer met de stamppot.

Variatie

In plaats van vis kunt u ook vlees of kaas gebruiken.