Klantenservice

Pittige erwtensoep

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pittige erwtensoep
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 liter vleesbouillon van tablet
  • 400 gram spliterwten
  • 50 gram rijst
  • 4 speklapjes (in repen)
  • 1 winterwortel (geschrapt, in blokjes)
  • 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
  • 2 uien (grof gesnipperd)
  • 2 rode puntpaprika’s (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 150 gram salami (in plakjes) of 150 gram chorizo (in plakjes)
  • 1 theelepel paprikapoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
53g
Eiwitten
52g
Koolhydraten
63g
Kilocalorieën
980

Bereiden

  • Breng de vleesbouillon met de spliterwten, de rijst en de speklapjes aan de kook. Kook zachtjes 30 minuten.
  • Schep het schuim eraf en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • Voeg de winterwortel, de bleekselderij de uien de puntpaprika's en de salami of chorizo toe. Kook nog zachtjes 30 minuten en roer regelmatig.
  • Bestrooi de soep met een beetje paprikapoeder.

Variatie

Vervang salami eventueel door kleine gehaktballetjes waaraan sambal oelek en gehakte bosui is toegevoegd.