Klantenservice

Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pittige riblapjes met rode en witte bonen
  • Zuid-Amerikaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie of 3 eetlepels arachideolie
  • 1000 gram runderriblappen (in grote dobbelstenen)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 winterwortel (in plakken)
  • 2 uien (in ringen)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 150 milliliter rode wijn
  • 400 milliliter runderfond (pot) of 400 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 400 gram gepelde tomaten (blik)
  • 2 rode pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 400 gram kidneybonen (blik)
  • 370 milliliter witte bonen (pot)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
63g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
690

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
  • Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
  • Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
  • Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.

Overige tijden

  • 150 minuten oventijd

Variatie

Vervang rode peper door 100 gram salami of chorizoreepjes. In plaats van witte en rode bonen is maïs met kapucijners ook lekker.

Tips

Lekker met grof bruinbrood of stokbrood.