Klantenservice

Pizza ‘gezond’

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pizza ‘gezond’
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenmeel
  • volkorenmeel (om te bestuiven)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • Voor de tomatensaus:
  • 6 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden of 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • Voor de garnering:
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 200 gram parmaham
  • 1 bol mozzarella (in plakken)
  • handje verse basilicum (alleen de blaadjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
50g
Kilocalorieën
605

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Kneed van het meel, een snufje zout, 200 milliliter water en de gist een soepel deeg. Voeg bij te nat deeg een beetje meel extra toe en bij te droog deeg een extra scheutje water.
  • Laat het deeg afgedekt op een warme plek 30 minuten rijzen.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en leg op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pureer de tomaten met de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie en de kruiden erdoor.
  • Bestrijk de deegbodem met deze tomatensaus. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Verdeel deze met de kerstomaten, Parmaham en mozzarella over de pizza.
  • Bak circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • Besprenkel de pizza voor het serveren met de rest van de olijfolie en strooi de basilicumblaadjes erover.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd
  • 30 minuten rijstijd

Variatie

In plaats van Parmaham is Coburger of Serranoham ook lekker. Vervang mozzarella eens door gorgonzola.