Klantenservice

Plaattaart met vis

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Plaattaart met vis
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 400 gram witvisfilets (in blokjes, ontdooid)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 stronkjes witlof
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 100 gram jongbelegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
30g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
27g
Kilocalorieën
490

Benodigheden

  • 1 bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van de plakjes deeg een rechthoek op de bakplaat. Druk de randjes goed op elkaar.
  • Droog de vis met keukenpapier en schud de blokjes om met het kerriepoeder, zout en peper.
  • Snijd de witlof in lange repen en verdeel deze over de deeglap.
  • Verdeel de visblokjes en de crème fraîche over de taart. Bestrooi het geheel met kaas.
  • Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

De witvis kunt u vervangen door zalm; de crème fraîche kunt u eventueel weglaten.

Tips

U maakt eenvoudig borrelhapjes van plakjes bladerdeeg die overblijven. Snijd de plakjes in reepjes of in vierkantjes en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei. Strooi er vervolgens grof gemalen zeezout, geraspte kaas, sesamzaadjes of rozemarijnnaaldjes over. Bak de stukjes in het midden van de oven bij 200°C in ongeveer 10 minuten bruin en knapperig. Laat de borrelhapjes afkoelen en bewaar ze - maximaal 2 dagen - in een goed afsluitbare trommel.