Klantenservice

Pompoenbrood

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Pompoenbrood
  • Europees
  • brunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie of 3 eetlepels arachideolie
  • 250 gram pompoenen (in blokjes, met schil)
  • 400 gram tarwebloem
  • 100 gram maismeel
  • 15 gram zout
  • 1 zakje gedroogde gist of 20 gram verse gist
  • mespunt nootmuskaat (versgeraspt)
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ca. 100 milliliter karnemelk

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
93g
Kilocalorieën
535

Bereiden

  • Verwarm 2 eetlepels olie en schep de pompoen erdoor. Voeg 50 ml water toe en stoof zachtjes 10-15 minuten tot de pompoen gaar is.
  • Pureer en laat afkoelen. Kneed er een deeg van met de tarwebloem, maïsmeel, zout, gist, specerijen en karnemelk. Voeg eventueel wat extra karnemelk toe als het deeg te droog is. Laat circa 10 minuten rusten.
  • Bestrijk het werkblad met de rest van de olie en kneed het deeg 5 minuten. Vorm een bal en laat afgedekt 1 uur rijzen.
  • Leg het deeg op de bakplaat en snijd de bovenkant om de 4 cm 1 cm diep in. Dek af en laat nog circa 45 minuten rijzen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220°C en bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd
  • 105 minuten rijstijd
  • 10 minuten rusttijd

Variatie

Dit brood is ook lekker met volkorenmeel.

Tips

Bestrijk het brood voor het bakken met water en druk er zonnebloempitten in.